Buletin de presă, 24 august 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 297.950 lei aplicate de poliţişti

În perioada 20-22.08.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 654 conducători auto şi aplicate 149 sancţiuni contravenţionale în valoare de 67.370 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 35 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare şi au constatat 31 infracţiuni la regimul rutier.


În perioada 20-22.08.2021, cadrele Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 421 sancţiuni contravenţionale în valoare de 230.580 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 93 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 23.08.2021, orele 09.14, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 209 K în comuna Marginea, o femeie de 45 de ani din comuna Horodnic de Sus a efectuat un viraj la stânga pentru a intra pe un drum comunal neclasificat, moment în care a acroşat motocicleta condusă în același sens de mers de o localnică de 21 de ani, angajată în depășirea autoutilitarei.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 21 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.08.2021, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea motociclul pe strada Jean Bart din municipiul Suceava, un localnic de 21 de ani a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din judeţul Iaşi, care rula în faţa sa, după care a fost proiectat în autoturismul condus de un localnic de 54 de ani, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 23.08.2020, în jurul orelor 00:25, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe strada Calea Obcinilor din localitate, autovehiculul condus de un bărbat de 24 de ani din comuna Dărmăneşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 24 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.