Buletin de presă, 29 august 2021 - IPJ Suceava

Două transporturi de material lemnos fără acte depistate de polițiști în cadrul unei acțiuni desfășurată pe timpul nopții pentru prevenirea delictelor silvice

În cadrul Planului de acţiune “Scutul Pădurii 2021”, privind prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului Suceava, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava au acționat în data de noapte de 27/28.08.2021 pe drumurile publice pentru identificarea celor care transportă ilicit material lemnos.

Astfel, la ora 0220, lucrătorii de poliție au interceptat pe DJ 209 C, pe raza localității Lucăcești, com. Drăgoiești o autoutilitară la volanul căreia l-au identificat pe un bărbat de 44 de ani. Solicitându-i-se să deschidă oblonul autoutilitarei, acesta a declarat faptul că transportă cartofi în județul Botoșani. Întrucât cantitatea transportată era una relativ mică în comparație cu capacitatea autoutilitarei, acest lucru a trezit suspiciuni, motiv pentru care s-a procedat la înlăturarea mai multor saci. S-a constatat faptul că acesta transporta în realitate cherestea de esență rășinoase, fără documente de proveniență.
S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 6,80 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.
Materialul lemnos în valoare de 4.352 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.


Ulterior, la ora 0610, a fost identificată pe DN 2 E, pe raza localității Cornu Luncii, o altă autoutilitară la volanul căreia se aflaun bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 5,02 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.
Materialul lemnos în valoare de 3.213 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.


Dosare penale la regimul rutier

În data de 28.08.2021, orele 20:40, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurale Ipotești în timp ce patrulau pe DJ 208A pe raza comunei Bosanci, județul Suceava au observat o motocicletă fără a avea montată nicio plăcuță cu număr de înmatriculare.
S-a procedat la urmărirea acesteia din centrul comunei Bosanci cu semnalele acustice și luminoase pornite. Urmărirea respectivei motociclete s-a desfășurat pe un traseu de circa 5 km iar pe drumul comunal DC 69, strada Alexandru cel Bun din satul Tișăuți, comuna Ipotești, județul Suceava, la o intersecție spre dreapta conducătorul motocicletei s-a dezechilibrat și a căzut pe marginea drumului. Conducătorul motocicletei s-a ridicat și a luat-o la fugă fiind urmărit pedestru de către polițiști. Acesta a fost ajuns din urmă, încătușat și condus la sediul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești. Cu această ocazie s-a constatat faptul că acesta este un tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Ipotești, județul Suceava, acesta declarând că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La sediul secției de poliție s-a prezentat și un echipaj din cadrul SMURD ocazie cu care tânărul a refuzat să se deplasase la UPU Suceava pentru investigații medicale.
În urma verificării motocicletei în bazele de date s-a stabilit că aceasta este înmatriculată, dar ITP-ul și RCA sunt expirate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 28.08.2021, orele 21:53, un echipaj al Serviciului Rutier, în timp ce acționa pe Strada Manastirea Humorului din Orașul Gura Humorului, a oprit autovehiculul la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 36 ani.
Întrucât șoferul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior a fost transportat la Spitalul Orasenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal conf. art. 336 alin.1 din cod penal.


La data de 28.08.2021, în jurul orelor 20:30, un bărbat de 38 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe strada Amurgului din mun. Suceava, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu 3 autovehiculele parcate regulamentar.
Din accidentul de circulație a rezultat doar avarierea autovehiculelor implicate.
În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că șoferul avea o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.08.2021, orele 15.34, polițiștii Secției 3 de poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoană a căzut de pe bicicletă și a suferit leziuni.
Un bărbat de 52 de ani care locuiește în comuna Satu Mare, județul Suceava, în jurul orelor 15.25, s-a deplasat cu o bicicletă, dinspre centrul comunei Satu Mare, către satul Țibeni. În timp ce se afla pe DC neclasificat de pe raza satului Țibeni, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind mai multe leziuni ușoare la nivelul capului.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală și urmează a se efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 28.08.2021, ora 15:50, un bărbat în vârstă de 51 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 B Broșteni, pe direcția Borca-Vatra Dorneia a intrat în coliziune cu un alt vehicul condus de un bărbat de 44 ani.
Conducătorii autoturismelor implicate în accidental rutier au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 51 de ani și negativ pentru celălalt șofer.
Patru pasageri din cele două autoturisme au suferit leziuni ușoare.
De asemenea, conducătorii auto au fost verificați în bazele de date, ambii având dreptul de a conduce valabil, aceștia fiind conduși la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „Vătămarea corporală din culpă”.


La 28.08.2021, în jurul orelor 1820, un tânăr de 19 ani, din orașul Dolhasca, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ștefan cel Mare din orașul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin spre Suceava, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat 27 de ani, din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, care a frânat pentru a da prioritate de trecere pietonului aflat în traversarea străzii.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani a fost proiectat către înainte, moment în care a surprins şi accidentat ușor pieton de 13 ani, din orașul Gura Humorului, care se angajase în traversarea părţii carosabile, pe trecerea special amenajată pietonilor, din partea stânga spre dreapta.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche