Buletin de presă, 8 august 2021 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de poliţişti

La data de 07.08.2021, orele 18:04, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, cu privire la faptul că a fost agresată de către soțul său.
Femeia locuiește împreună cu soțul ei și un copil iar la data de 07.08.2021 pe fondul unui conflict spontan de la o sumă de bani, soțul a lovit-o pe femeie.
Victima nu a dorit intervenția unui echipaj de prim ajutor în vederea acordării de îngrijiri medicale sau transportul la o unitate medicală, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliției orașului Vicovu de Sus, unde a fost întocmit formular de evaluare a riscului, iar pe baza răspunsurilor oferite s-a stabilit că în cauză se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, motiv pentru care s-a emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de „violența în familie”.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 07.08.2021, ora 1216, o femeie de 65 ani, din comuna Cârlibaba, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 B Crucea, din direcția Vatra Dornei către Broșteni, ajungând într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara drumului public.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii de 65 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul municipal Vatra Dornei.
Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltat și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, faţă de fapta de „Vătămarea corporală din culpă”.


În ziua de 07.08.2021, în jurul orelor 1430, un bărbat de 34 ani, din orașul Frasin, jud. Suceava, conducea autoutilitara încărcată cu material lemnos pe DN 17, în interiorul localităţii Bucşoaia, jud. Suceava, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Frasin, iar în momentul în care a ajuns în dreptul intersecţiei cu str. Suha, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat de 43 ani, din com. Iaslovăţ, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei persoane din autoutilitara condusă de bărbatul de 34 de ani.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Autoutilitara era încărcată cu cantitatea de 0,3 m3 lemn de foc de esenţă fag, fără documente de provenienţă, motiv pentru care șoferul de 34 de ani a fost sancţionat conform prevederilor Legii 171/2010, iar cantitatea de 0,3 m3 lemn de foc de esenţă fag a fost confiscată şi predată în custodie Cantonului Silvic 16 Cotu, din cadrul Ocolului Silvic Frasin.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 07.08.2021, în jurul orelor 21.35, un bărbat de 30 ani din com. Mălini, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. Ana Ipătescu, având direcţia de deplasare cartier ”Areni” spre Centru. Ajungând la intersecția cu str. Mitropoliei a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 20 ani din oraș Salcea, jud. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 30 de ani și a unei pasagere din autoturismul condus de tânărul de 20 ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 07.08.2021, ora 21.20, patrula din cadrul SPR 12 Preutești a oprit pe DC pe raza Comunei Vultureşti, sat Giurgești, autoturismul condus de un bărbat din satul Giurgești, comuna Vultureşti, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.


La data de 07.08.2021, orele 23:35, lucrătorii Poliţiei Oraşului Salcea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Siminicea, sat Grigorești, jud. Suceava, au oprit pentru control un autovahicul la intersecția formată din D.J. 208T și D.C 60.
După declinarea calității i s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză nu a putut prezenta niciun fel de document personal, însă a înmânat certificatul de înmatriculare și polița de asigurare RCA. În baza datelor de stare civilă s-a stabilit că șoferul este un bărbat domiciliat în com. Siminicea.
Șoferul a fost verificat în baza de date, constatatându-se faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 07.08.2021, orele 23:40, lucrătorii Poliţiei Oraşului Salcea, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, respectiv în acţiune pe linie de poliţie rutieră în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, pe raza satului Grigoreşti, comuna Siminicea, judeţul Suceava, au observat în trafic o motocicletă care se deplasa pe Drumul Judeţean 208 T, direcţia de deplasare dinspre satul Siminicea către satul Grigoreşti. La observarea echipajului de poliţie, conducătorul motocicletei a efectuat brusc un viraj la dreapta, a pătruns pe Drumul Comunal 60, sens în care a mărit viteza de deplasare cu scopul de a se sustrage controlului.
Având în vedere acest lucru, prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză pe o distanţă de aproximativ 500 metri, împrejurare în care conducătorul auto a oprit brusc pe partea dreaptă a părţii carosabile, a stins luminile, a coborât de pe motociclu, cu intenţia de a pătrunde într-o curte.
La ghidonul motocicletei a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 17 ani, cu domiciliul în comuna Siminicea, judeţul Suceava. La sediul Poliţiei Oraşului Salcea s-a procedat la verificarea motociclului în baza de date, stabilindu-se că acesta figurează la rubrica semnalări cu înmatricularea suspendată din data de 25.10.2020.
S-a procedat la verificarea tânărului în bazele de date, constatându-se faptul că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere eliberat de autorităţile Române, pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche