Doi algerieni au fost prinși la Straja după ce au trecut ilegal granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră au depistat doi cetățeni din Algeria care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele două persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 18 august, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanşată o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe raza localității Straja, doi bărbați de origine afro-asiatică, care nu își justificau prezența în zonă de frontieră.

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Algeria, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani. Cei doi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni străini au fost predați, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.
Mai nouă Mai veche