Ședință a conducerii USRPLUS Suceava, joi, pentru retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Teodora Munteanu

Teodora Munteanu este la un pas să rămână fără funcția de viceprimar după ce mai mulți membri din conducerea USRPLUS Suceava se declară nemulțumiți de reacția ei la scandalul în care a fost implicată după câștigarea unei motociclete la festivalul Bucovina Motorfest.

Biroul Politic Județean al USRPLUS Suceava se va reuni, joi, într-o ședință în care va fi pusă în discuție situația Teodorei Munteanu, vicepreședinte al partidului, consilier local și viceprimar al municipiului Suceava. 

Surse din conducerea USRPLUS au declarat, pentru StiriSuceava.net, că opinia majoritară în cadrul partidului este aceea că Teodora Munteanu a gestionat greșit situația, mai ales că într-o ședință de luni a Biroului Politic al organizației municipale Suceava i s-a cerut să-și remedieze eroarea, fiind atunci aprobată propunerea aplicării unei sancțuni cu avertisment scris. În rândul USRPLUS Suceava ar exista la acest moment opinia majoritară că Teodora Munteanu ar fi provocat un mare prejudiciu de imagine partidului insistând chiar și după ședința de luni să păstreze motocicleta câștigată ca premiu și având o comunicare deficitară cu opinia publică. 

Sursele citate susțin că în cadrul Biroului Politic Județean ar exista la acest moment un curent majoritar de opinie că imaginea organizației poate fi reparată doar printr-o sancțiune aspră aplicată Teodorei Munteanu. Sancțiuna luată în considerare ar fi demiterea din funcțiile de conducere deținute în cadrul partidului, retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar al municipiului Suceava și suspendarea pe o perioadă de cel puțin șase luni din calitatea de membru USRPLUS. 

Pentru că deține o funcție de conducere la nivelul Biroului Politic Județean, Teodora Munteanu poate fi sancționată politic doar de Biroul Național la USRPLUS. 

În ședința de joi, Biroul Politic Județean se va exprima prin vot cu privire la sancțiunile care vor fi înaintate ca propunere către conducerea națională a partidului, care va avea decizia finală.

Eventuala retragere a sprijinului politic pentru funcția de viceprimar printr-o decizie a Biroului Politic Național va avea efect abia după parcurgerea tuturor procedurilor reglementate de statutul partidului, persoana sancționată având evident dreptul să atace o astfel de decizie la Comisia de Arbitraj a formațiunii politice. 
(Dinu ZARĂ)

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche