Accident de muncă la fabrica Egger Rădăuți. Un bărbat a suferit o fractură deschisă de police

Miercuri, 15 septembrie 2021, la ora 13.40, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că la Egger România SRL Rădăuți a avut loc un accident de muncă.

Andrei F., de 42 de ani, din Ilișești, angajat al SC Prolisok SRL, societate cu care Egger are un contract de colaborare prestări servicii de mentenanță, se afla în timpul serviciului, într-o hala unde efectua lucrări de verificare a instalației de exhaustare - tivire pal. Acesta se afla la înălțimea de aproximativ 6,5 metri, într-o nacelă suspendată având echipamentul de protecție asupra sa.

La un moment dat, a desfăcut din șuruburi, folosind o mașină autofiletantă marca HILTI, o țeavă cu diametrul de 10 cm și gulerul de 3 cm, pe care nu a asigurat-o și care a alunecat, prinzându-i degetul mare între balustrada nacelei și gulerul țevii, suferind leziuni.

Victima a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu „fractură deschisă police (degetul mare) mâna stângă”.

Reprezentanții Egger au încunoștiințat ITM Suceava despre evenimentul produs, urmând a se dispune cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului și a stabilirii persoanelor vinovate, dacă este cazul.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche