Adolescent rănit după un accident între un ATV și un motoross, pe un câmp din zona Aleea Dumbrăvii

Luni, 27 septembrie 2021, la ora 21:05, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că la secţia UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a prezentat o persoană de sex masculin, care a declarat că a suferit leziuni corporale în timp ce conducea un motociclu tip motocross, în jurul orei 18.30, pe un câmp din apropierea municipiului Suceava.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 1830, Flaviu I., de 21 de ani, din comuna Arbore, a condus un motociclu tip ATV neînmatriculat pe un teren agricol din proximitatea zonei „Pădure - Aleea Dumbrăvii” și a intrat în coliziune cu un motociclu tip motocross neînmatriculat, care circula în zona respectivă.

Conducătorul motociclului tip motocross, Robert C., de 17 ani, localnic, s-a prezentat pentru investigații medicale la UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în jurul orei 20.45, şi i s-a stabilit următorul diagnostic preliminar: „plagă facial, contuzie braț drept”. Persoana vătămată nu a rămas internată.

Conducătorii de vehicule implicați în accidentul de circulație în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare în parte. Ulterior acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-au dat consimțământul în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Evenimentul nu întruneşte cumulativ toate condiţiile pentru a fi considerat accident de circulaţie în conformitate cu dispozițiile art. 75 din O.U.G. 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice, întrucât evenimentul nu s-a produs pe un drum deschis circulației publice și nu și-a avut originea într-un asemenea loc.
Mai nouă Mai veche