Tânăr fără permis, în stare avansată de ebrietate, pus șofer de ocazie de proprietarul unei mașini, la fel de beat, la Preutești

Luni, 27 septembrie 2021, la ora 21:40, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare, a oprit pe DJ 208, pe raza satului Preuteşti, un autoturism VW Sharan. 

La volan a fost identificat Adrian S., de 32 de ani, localnic, care nu deţine permis de conducere. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea in autoturism se afla Viorel T., în calitate de pasager pe locul din dreapta față, proprietar al autoturismului respectiv, care a precizat că i-a încredinţat autoturismul lui Adrian S. întrucât consumase alcool, având direcţia de deplasare către domiciliul pasagerului din satul Hârtop.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „Conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, faţă de Adrian S., şi „Încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere”, faţă de numitul Viorel T.
Mai nouă Mai veche