Amendă de 12.000 de lei și 12,45 metri cubi de bușteni confiscați de polițiștii suceveni după un apel la 112

Miercuri, 1 septembrie 2021, la ora 09:00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Milișăuți și Poliției orașului Solca s-au deplasat la Ocolul Silvic Solca unde reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au efectuat măsurarea cantității de material lemnos transportată de către ansamblul condus de Ioan Prindii, oprit în trafic la sesizarea lui Daniel Bodnar. 

La fața locului, după efectuarea măsurătorilor, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au constatat că atât autoutilitara cât și remorca aveau avize de însoțire valabile, însă materialul lemnos transportat de ambele nu corespunde din punct de vedere al speciei/grup de specie cu cel înscris în avizul de însoțire.

Reprezentanții Gărzii Forestiere au comunicat că pentru remorca despre care existau suspiciuni că nu ar avea aviz de însoțire, de fapt, după ce au fost introduse datele și eliberat avizul de însoțire offline iar aplicația SUMAL 2.0 a blocat avizul online deoarece materialul lemnos transportat fizic nu corespundea cu cel din documentație.

În consecință, s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății SC Primoldo SRL reprezentată prin Ioan Prindii, fiind aplicate două amenzi a câte 6.000 lei, atât pentru încărcătura transportată de către autoutilitară, cât și de către remorcă pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin.2 lit. C din Legea 171/2010.

În plus, au fost reținute în vederea confiscării cantitățile de 5,80 metri cubi lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al autoutilitarei, precum și cantitatea de 6,65 mc lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al remorcii deci un total de 12.45 mc în valoare totală de 1.668,3 lei

Materialul lemnos a fost dat în custodie pădurarului în cadrul Ocolului Silvic Solca.
Mai nouă Mai veche