Transport ilegal de bușteni, depistat în trafic pe drumul Pojorâta - Fundu Moldovei

Miercuri, 1 septembrie 2021, la ora 17:10, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta în timp ce desfășurau activități specifice privind prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, cât și a faptelor asociate din exploatarea, circulația și depozitarea materialului lemnos pe DJ 175 din comuna Pojorâta, au observat o autoutilitară marca Volvo, care se deplasa dinspre intersecția cu DN 17 Pojorâta spre comuna Fundu Moldovei, județul Suceava.

La volanul autoutilitarei a fost identificat Ioan B., din comuna Sadova, iar cu ocazia interogării aplicației SUMAL Control 2 s-a stabilit că acesta transportă pe autoutilitară cantitatea de 11,54 mc lemn rotund rășinoase. Având în vedere că transportul a creat suspiciuni cu privire la diferența de volum înscrisă în aviz și cea transportată, a fost condus la A.P. Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, unde în urma inventarierii efectuate de lucrătorii silvici a reieșit un plus de 3.02 mc lemn rotund rășinoase.

Cantitatea de 3.02 mc lemn rotund rășinoase a fost confiscată și predată în custodia șefului A.P. Sadova, din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei, conform art. 19 alin. 1 lit. a din Legea 171/2010 M.
Mai nouă Mai veche