Amendă de 6.000 de lei și 82,56 metri cubi de lemn confiscat după un control al Gărzii Forestiere la un gater din Demăcușa

La solicitarea IPJ Suceava, delegații Gărzii Forestiere Suceava au efectuat luni, 6 septembrie 2021, verificări specifice cu privire la activitatea desfășurată de către un operator economic cu sediul în satul Demăcușa, comuna Moldovița, care are ca obiect de activitate comerțul cu materiale lemnoase - biomasă. Verificările au vizat stabilirea legalității provenienței și a deținerii materialelor lemnoase din depozitul societății. 

În urma comparării stocurilor faptice identificate și inventariate în depozitul societății cu cele înregistrate în evidențele scriptice a rezultat un volum de 82,56 mc în plus pentru care operatorul economic nu a putut prezenta justificări.

Astfel, pentru deținerea de materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic în cauză cu amenzi ce totalizează 6.000 de lei și totodată, ca măsură complementară, s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 82,56 metri cubi materiale lemnoase – biomasă cu o valoare de 7843 lei.

Verificările privind circulația materialelor lemnoase vor continua.
Mai nouă Mai veche