Bărbat beat și fără permis de conducere, depistat la volanul unui Mercedes, la Stamate

Duminică, 5 septembrie 2021, la ora 15.30, în timp ce se aflau in serviciul de patrulare pe raza satului Stamate, comuna Fântânele, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism Mercedes.

I s-au solicitat conducătorului auto documentele sale si ale autoturismului, ocazie cu care acesta a declarat că se numește Elvis F. și că nu are la el documentele sale și ale autoturismului, declarând că nu posedă permis de conducere.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în baza ordonanței din data de 5 septembrie 2021 i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Fiind verificat în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.P. și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 C.P ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Fântânele.
Mai nouă Mai veche