Buletin de presă, 1 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 lei aplicate de poliţişti

În data de 31.08.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu lucrători din cadrul D.R.V. Iași au acţionat pe raza orașului Siret, a municipiului Rădăuți și a localităților adiacente, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 6 societăţi comerciale şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 785 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 31.08.2021, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, un localnic de 22 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, în timpul efecuării unei manevre de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de un localnic de 20 de ani.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 20 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 20 de ani şi de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 22 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 31.08.2021, în jurul orei 17:05, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 S, în localitatea Probota, în dreptul unui imobil, un bărbat din oraşul Dolhasca s-a angajat în depășirea a două autovehicule, care circulau în fața sa, a părăsit partea carosabilă și a acroșat trei podețe din beton de pe partea stângă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a trei pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 31.08.2021, ora 02.10, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ208B, în comuna Hănțești, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Întrucât bărbatul de 32 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 01.09.2021, în jurul orelor 00:18, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Vasile Bumbac din localitate, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, bărbatul de 43 de ani a refuzat recoltarea de probe biologice vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche