Buletin de presă, 11 august 2021 - IPJ Suceava

Bărbat reținut și ulterior arestat pentru infracțiuni repetate la regimul rutier

La 10.09.2021, au fost continuate cercetările cu privire la constatările în flagrant a infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, comise de către un bărbat din comuna Fântânele, cauzele fost reunite, iar în urma probatoriului administrat de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, s-a dispus continuarea urmării penale față de suspect pentru comiterea a două infracțiuni de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și a două infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
În baza probatoriului administrat, față de suspect s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.
Totodată, în urma completării probatoriului, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, ocazie cu care acesta a fost prezentat în fața Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, care a fost însușită de către instanța de judecată, fiind emis Mandatul de Arestare Preventivă.
Inculpatul a fost introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Razie desfășurată de polițiști pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc

La data de 10.09.2021, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost organizată o razie la care au participat 18 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc dar și o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.
În cadrul raziei au fost puse în executare și 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind documentate cauze privind infracțiuni cu violență și contra patrimoniului.
Totodată, au fost legitimate 88 de persoane și au fost controilate 76 de autovehicule.
Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.310 lei.
De asemenea, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare, 2 permise de conducere și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Au fost testați cu aparatul etilotest 47 de conducători auto.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 10.09.2021, orele 13.50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, aflați în serviciul de patrulare, au depistat în trafic, în orașul Solca, intersecția str. Tomșa Vodă cu str. Republicii, un autoturism care a oprit neregulamentar în dreptul marcajului longitudinal continuu.
Conducătorul auto a fost identificat și legitimat ca fiind un bărbat din orașul Solca.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză polițiștii s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.


La 10.09.2021, în jurul orei 23:45, polițiștii din patrula de siguranță publică aflată în serviciul de patrulare, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe str. Vânătorilor din mun. Rădăuți, au procedat la oprirea unui autoturism la volanul căruia se afla un bărbat vizibil aflat sub influența alcoolului.
I s-a cerut celui în cauză să prezinte documentele personale și ale autoturismului, însă acesta nu s-a conformat dispozițiilor, devenind agresiv verbal, încercând să părăsească zona, motiv pentru care s-a luat măsura încătușării acestuia.
S-a luat măsura conducerii acestuia la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost identificat în persoana unui bărbat din municipiul Rădăuți, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului ”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.09.2021, în jurul orei 06.45, o tânără de 20 ani, din com. Baia, a condus autoturismul pe str. Ana Ipătescu din mun. Suceava și a intrat în coliziune față-spate cu un alt autoturism condus în fața sa de un bărbat de 24 de ani, acesta fiind proiectat spre înainte și acroșând o femeie care traversa strada în calitate de pieton pe marcajul pietonal.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, o femeie de 47 ani, din orașul Liteni.
Cele trei persoane implicate în eveniment au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare în parte. Ulterior, conducătorilor auto li s-au recoltat mostre biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-au dat consimțământul în acest sens.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”.


La 10.09.2021, ora 1259, un bărbat de 43 ani, din municipiul Roman, jud. Neamț, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 Poiana Stampei, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a intrat în coliziune cu o autoutilitară și alte două autoturisme.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului unuia dintre autoturismele acroșate, un bărbat de de 58 ani, dar și a doi pasageri de 50 și 54 de ani din autoturismul condus de acesta.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar li s-au recoltat și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de fapta de „Vătămarea corporală din culpă”.


La 10.09.2021, orele 21:35, un bărbat de 63 ani din com. Todirești, a condus mopedul pe DJ 178 A, în interiorul localității, având direcția de deplasare spre Comănești, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut pe carosabil.
A rezultat vătămarea corporală ușoară a mopedistului care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche