Buletin de presă, 13 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Acțiune desfășurată de polițiști pe raza comunelor Horodnic de Sus și Horodnic de Jos

În perioada 10-12.09.2021, în intervalul orar 18:00 – 02:00, pe raza comunelor Horodnic de Jos și Horodnic de Sus, localități intrate în scenariul roșu, a fost organizată și executată o acțiune cu efective mărite, pe linia verificării modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea/răspândirea virusului SARS COV 2 dar și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 120 de persoane și au fost controlate 85 de autovehicule.
Au fost constatate 5 infracțiuni, toate la regimul rutier, din care două de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, două de ” încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deține permis de conducere ” și o infracțiune de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.285 lei, din care 28 de sancțiuni la Legea 55/2020 pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCov2, 7 sancțiuni la OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice și 2 sancțiuni la Legea 132/2017 pentru lipsa asigurării obligatorii auto.
Totodată, s-au reținut 2 certificate de înmatriculare și 2 seturi plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Pe perioada desfășurării acțiunii nu s-au înregistrat infracțiuni stradale, furturi sau evenimente rutiere.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La 12.09.2021, ora 19.53, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți - Compartimentul Rutier, aflându-se în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului Rădăuți, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa de pe str. Piața Unirii către str. Ștefan cel Mare și care nu a oprit la culoarea galben a semaforului electric aflat în funcțiune.
S-au efectuat semnale regulamentare de oprire, conducătorul autoturismului conformându-se și oprind pe partea dreaptă a carosabilului.
La volanul autoturismului a fost identificat un localnic, care a înmânat polițiștilor certificatul de înmatriculare și asigurarea obligatorie RCA a autoturismului și cartea sa de identitate, precizând faptul că nu are asupra sa permisul de conducere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.09.2021, ora 16:45, o femeie din com. Boroaia, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2, din direcția Vadu Moldovei către Boroaia, la intersecţia cu D.N.15C, com. Fântâna Mare, a intrat în coliziune cu un autotractor, fiind apoi proiectată într-un autoturism care se afla oprit, pe D.N.15C.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a a conducătoarei auto și a doi pasageri din autoturismul condus de aceasta.
Toţi conducătorii auto implicați în eveniment au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


La data de 12.09.2021, ora 22.40, un bărbat de 39 ani, din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DC neclasificat pe raza localității Hurjuieni, com. Gălănești, din direcția centru localității Gălănești spre localitatea Frătăuții Vechi, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de susținere a rețelei de energie electrică.
În urma impactului, șoferul a suferit leziuni, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Mun. Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l, urmând la Spitalul Județean de Urgență Suceava să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche