Buletin de presă, 6 august 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 05.09.2021, ora 02.10, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata în timp ce efectua activități pe linie de poliție rutieră, a oprit pentru control un autoturism pe DN29A, de pe raza satului Zvoriștea, comuna Zvoriștea, județul Suceava.
După declinarea calității, s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și ale autovehiculului. În urma verificării documentelor, s-a stabilit faptul că persoana care se afla la volanul autoturismului este un bărbat, domiciliat în mun. Dorohoi, jud. Botoșani.
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe de sânge.
În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prev și pedepsite de art. 336 alin 1 din Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.


La data de 05.09.2021, orele 00.30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, a identificat pe partea carosabilă a DC Neclasificat, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism care era staționat, iar în acesta se aflau două persoane de sex masculin.
S-a procedat la legitimarea persoanelor în cauză, acestea fiind identificate ca fiind doi tineri ambii din comuna Voitinel, județul Suceava, persoane care nu își justificau prezența în locul identificării, respectiv pe raza comunei Horodnic de Sus.
Astfel, s-a procedat la verificarea persoanelor sus menţionate în bazele de date, constatându-se că niciuna dintre acestea, nu figurează ca având permis de conducere auto.
Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la efectuarea unei pânde în apropierea DN2E.
Astfel la orele 00.55, autoturismul a fost observat de către lucrătorii de poliție în timp ce se deplasa pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava pe direcţia de deplasare comuna Horodnic de Sus spre comuna Voitinel.
S-a procedat la oprirea autoturismului în cauză, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, iar șoferul a fost legitimat ca fiind unul dintre cei doi tineri, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 05.09.2021, orele 06:15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități de poliție rutieră pe DC 46 din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa dinspre centrul comunei Horodnic de Jos, către comuna Horodnic de Sus, județul Suceava.
Conducătorul auto a oprit brusc autoturismul pe podul unui imobil din localitate și a început a fugi pe drumul comunal, pe direcția Horodnic de Sus. Având în vedere aceste aspecte, lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea pedestră a șoferului, iar după circa 300-400 de metri, acesta a fost prins și ulterior încătușat întrucât se manifesta agresiv cu lucrătorii de poliție.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul mun. Rădăuți, loc în care, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 05.09.2021, orele 15.30, lucrători din cadrul Secției 2 Poliție, în timp ce se aflau in serviciul de patrulare pe raza satului Stamate, comuna Fântânele, jud. Suceava, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului marca Mercedes.
După declinarea calității i s-au solicitat conducătorului auto documentele sale și ale autoturismului, ocazie cu care acesta a declarat că nu are la el documentele sale și ale autoturismului, declarând totodată că nu posedă permis de conducere.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la S.J. de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Fiind verificat în baza de date s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.P. și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 C.P ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii PP Fântânele.


La data de 05.09.2021, în jurul orelor 17.26, echipajul din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control un autoturism pe strada Molidului în localitatea Vama.
Din discuțiile purtate cu conducătoarea auto aceasta emana halenă alcoolică și fiind testată cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condusă la Spitalul Judeţean Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge.
In cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de Conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 05.09.2021, ora 12.30, un bărbat de 54 ani, în timp ce conducea motociclul pe DN 17B, în afara localităţii Dorna Arini, din direcţia Vatra Dornei către Broşteni și la un moment dat a derapat şi a căzut în şanțul din partea stângă a direcţiei de deplasare, suferind uşoare leziuni corporale.
Acesta s-a prezentat la Spitalul Vatra Dornei pentru a primi îngrijiri medicale fără rămâne internat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar la Spitalul mun. Vatra Dornei i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, potrivit art. 196 alin. 2, 3 din Cod Penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 05.09.2021, orele 16.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a căzut de pe bicicletă pe un drum comunal neclasificat de pe raza localității Dărmănești, jud. Suceava.
S-a constatat că persoana în cauză este un bărbat în vârstă de 74 ani care a precizat faptul că în timp ce se deplasa cu bicicleta proprietate pe un drum comunal neclasificat în localitatea Dărmănești, s-a dezechilibrat și a căzut.
A apelat S.N.U.A.U. 112 pentru intervenția unui echipaj de ambulanță care l-a preluat pe acesta și l-a transportat la Spitalul Județean Suceava.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 din Codul Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul SPR 5 Dărmănești.
Mai nouă Mai veche