Cuibușor de nebunii, expoziție cu ouă și cuiburi de păsări sedentare și migratoare din nordul Moldovei

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați în perioada 13 septembrie - 13 octombrie 2021, expoziția Cuibușor de nebunii.

Deschisă la Muzeul de Științele Naturii, expoziția își propune să valorifice piesele de patrimoniu aflate în depozitul de Ornitologie al Muzeului de Științele Naturii și să aducă la cunoștința publicului vizitator, atât diversitatea materialelor de construcție (crengi de conifere și ramuri de la specii arborescente foioase, mușchi de pământ, pânză de păianjen, iarbă și paie, licheni, flori (de la stuf, papură, salcâm, platan, mesteacăn, salcie), semințe (de pin, ulm, carpen), pietriș, nisip, pământ, cochilii de melci, cât și varietatea cuiburilor de păsări și a culorilor de ouă.

Sunt expuse 70 de cuiburi și tot atâtea tipuri de ouă de la păsări sedentare și migratorii, care habitează în nordul Moldovei.

Pe de altă parte, această expoziție își propune să atragă atenția publicului vizitator cu privire la impactul activităților antropice asupra locurilor de cuibărire, a existenței și a varietății speciilor de păsări.
Mai nouă Mai veche