Expoziție internațională de caricatură - portret „140 Bacovia”, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 17 - 30 septembrie 2021, Expoziţia Internaţională de Caricatură - Portret „140 Bacovia”.

Expoziția Internaţională de Caricatură - Portret „140 Bacovia” este un proiect realizat de graficianul băcăuan Mihai Victor Eugen, timp de patru ani, pentru omagierea scriitorului George Bacovia.

Proiectul se va desfăşura simultan, începând cu data de 17 septembrie 2021, în 11 oraşe din zece judeţe ale ţării. Mihai Victor Eugen a adunat în cei patru ani 350 de lucrări (portrete ale marelui scriitor) de la 170 de artişti, din 52 de ţări ale lumii.

George Bacovia s-a născut la data de 17 septembrie 1881, la Bacău. A fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui scriitor. S-a dovedit un iscusit executant la vioară şi un talentat desenator. Au rămas pentru posteritate câteva desene în peniţă, printre care şi o serie de caricaturi.

Expoziţia se va deschide în Foaierul expoziţional al Muzeului de Istorie Suceava, la data de 17 septembrie 2021, ora 12 şi este o selecţie a celor mai bune lucrări adunate în proiectul demarat şi realizat de Mihai Victor Eugen VEM.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.