Cum au fost fraudate alegerile din PNL: Gheorghe Flutur a primit 1.674 de voturi, deși în sală erau doar 1.200 de delegați

Noi informații despre fraudarea alegerilor din cadrul congresului PNL apar în spațiul public. Chiar unul dintre liderii PNL, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, este cel care a dezvăluit public cum au fost măsluite rezultatele voturilor.

După ce Florin Cîțu a fost ales sâmbătă președinte al PNL, duminică au avut loc alegeri pentru celelalte funcții de conducere din partid. La alegerile pentru cele patru posturi de prim-vicepreședinți ai partidului, rezultatele anunțate au fost: Gheorghe Flutur - 1.674 de voturi, Iulian Dumitrescu - 1.620 de voturi și Lucian Bode - 1.551 de voturi. Pentru cea de-a patru funcție, Rareș Bogan a obținut 1.107 voturi, iar Adrian Veștea a primit 690 de voturi, 45 de buletine fiind anulate.

Am văzut minunea ca aproximativ 1.200 de votanți să furnizeze fix 1.842 de voturi. Evident, faptul că un candidat la funcția de vicepreședinte a făcut parte și din echipa de numărare a voturilor este tot o minune. Cum zicea Iosif Vissarionovici, nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Dictatorul a murit în 1953, dictonul a rămas, că de-aia e dicton. Dar să trecem, că toate trec în viață. Importante nu sunt funcțiile pe care le deții, important este cum le folosești pentru a lăsa ceva bun în urma ta”, a spus președintele PNL Brașov, Adrian Veștea.

Dincolo de modul în care au fost numărate voturile, acuzațiile de fraudă au vizat și alte aspecte ale alegerilor interne din PNL.

Baronul local Gheorghe Flutur și alți lideri PNL din țară au fost acuzați că i-au eliminat de pe listă pe delegații care aveau dreptul să participe la congrs, dar despre care au aflat că ar fi vrut să voteze cu Ludovic Orban, contracandidatul lui Florin Cîțu. 

Totodată, oamenii lui Florin Cîțu, printre care unii din filiala Suceava, sunt acuzați că au controlat buletinele de vot ale delegaților pentru a vedea cu cine au votat, iar unii au fost chiar obligați să-și fotografieze buletinul de vot.
Mai nouă Mai veche