Buletin de presă, 28 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 205.235 lei aplicate de poliţişti

În perioada 24.09.2021-26.09.2021, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive și/sau neadaptate, ocazie cu care au fost aplicate 506 sancţiuni contravenţionale în valoare de 163.690 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 100 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.


În perioada 24-26.09.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest, 318 conducători auto, fiind aplicate 90 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.545 lei.
De asemenea poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 14 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare şi au constatat 6 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 27.09.2021, în jurul orei 11.27, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aleea Lalelelor din municipiul Suceava, în momentul unei manevre cu spatele, un bărbat de 54 de ani din judeţul Botoşani a surprins şi accidentat un localnic de 78 de ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 27.09.2021, în jurul orelor 16.35, în timp ce conducea autoturismul pe D.C.57 dinspre localitatea Lipoveni către comuna Mitocu Dragomirnei, după o curbă la stânga, un localnic de 61 de ani a pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a intrat într-un şanţ, apoi intrat în coliziune cu un cap de pod.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 61 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și ” conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.09.2021, ora 15.36, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localităţii, autoturismul condus de o localnică.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, femeia din comuna Preuteşti nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 27.09.2021, ora 21.40, o patrula din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 pe raza localităţii, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea în autoturism se afla în calitate de pasager, proprietarul autoturismului, care a precizat faptul că, i-a încredinţat bărbatului de 32 de ani vehiculul spre a-l conduce întrucât acesta consumase băuturi alcoolice.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, faţă de bărbatul de 32 de ani şi „încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere”, faţă proprietarul vehiculului, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche