Cumătrul lui Flutur nu a fost reținut în arest! Tractoristul beat care a provocat un grav accident rutier este cercetat în libertate

Chiar dacă în ultimii doi ani Inspectoratul Poliție Județean Suceava a anunțat că va dispune reținerea pentru cel puțin 24 de ore a șoferilor în cazul cărora se constată concursul de infracțiuni, nu aceeași decizie a fost luată și în cazul tractoristului beat care a provocat un accident cu trei răniți pe drumul E85, la Cumpărătura. 

Tractoristul Ion Marin, cel care le-a spus polițiștilor că este cumătru cu Gheorghe Flutur, a fost lăsat în libertate, iar deocmandată în dosar se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Asta în condițiile în care la testul cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai mult decât dublu față de limita prevăzută de legislația penală pentru infracțiune. 

Amintim că duminică, 26 septembrie 2021, ora 21.10, în timp ce se deplasa pe direcția Fălticeni - Suceava cu un autoturism Dacia Logan, Constantin Ciobanu, de 62 de ani, din Suceava, a fost surprins de un tractor agricol nesemnalizat care se afla staționat pe partea carosabilă condus de Ion Miron, de 66 de ani, din Moara, pe care nu l-a mai putut evita, intrând în coliziune cu acesta.

Ca urmare a impactului, a rezultat vătămarea ușoară a trei persoane: o tânără de 19 ani și o femeie de 59 de ani, din autoturism, și un tânăr de 29 de ani, din Șcheia, care se afla pe scara tractorului. 

Ambii conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest la fața locului, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului și pozitiv, respectiv 0.88mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul tractorului agricol. Ulterior, la Spitalul Județean Suceava, le-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”, urmând ca, în funcție de rezultatul cercetărilor efectuate, să fie extinsă sau schimbată încadrarea juridică a faptelor cu privire la noile aspecte.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche