Incendiu izbucnit de la un cazan de țuică, la Frătăuții Vechi

Marți, 28 septembrie 2021, la ora 10:36, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că arde o anexa în centrul comunei Frătăuții Vechi.

În urma cercetărilor s-a constatat că Nicolai C. a făcut foc într-o sobă pe ulei din anexa locuinței. Pe acea sobă avea montat un cazan pentru a fierbe țuică. Bărbatul  a lăsat focul nesupravegheat pentru câteva momente și a izbucnit un incendiu în urma căruia a ars interiorul anexei.

Întrucât proprietarul, vecinii acestuia cât și pompierii civili din cadrul Serviciului de Voluntari Frătăuții Vechi au intervenit la timp, incendiul a fost lichidat, fără a se extinde și către restul locuinței.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Rădăuți și o autospecială din cadrul Serviciului de Voluntari Frătăuții Vechi.

În urma incendiului a ars obiecte de mobilier din interiorul anexei, au fost degradați pereții și tavanul încăperi, de asemenea a fost degradat ștaublatul și acoperișul anexei.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de aproximativ 2.000 lei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită de pompierii militari din cadrul Detașamentului Rădăuți ca fiind „efectul termic de la o sobă fără acumulare de căldură”.

Nu au fost înregistrate victime omenești sau de altă natură.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche