Accident provocat de un șofer beat, la Cumpărătura

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, la ora 18:12, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe DN 2, la ieșire din localitatea Cumpărătura, s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii au constatat că în jurul orei 18:00, Ștefan S. se deplasa cu un autoturism Volkswagen dinspre Suceava spre Cumpărătura. Ajuns la intersecția cu un drum comunal neclasificat, aceasta a încetinit, având intenția de a vira la stânga. În spate circula autoutilitara Volkswagen, condusă de Cristian J. Aceasta nu a păstrat distanța suficientă față de autoturism, intrând în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea ambelor autoturisme, nefiind victime omenești.

Întrucât șoferul autoturismului avea suspiciuni cu privire la faptul că șoferul autoutilitarei ar fi sub influența băuturilor alcoolice a sesizat organele de poliție. S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a ambilor conducători auto, în cazul șoferului autoturismului rezultând valoarea de 0 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul șoferului autoutilitarei a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul autoutilitarei a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au recoltat două mostre de probe biologice la interval de o oră între recoltări, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, prev. şi ped. de art. 336 alin. 1, cercetările fiind continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Ipotești.
Mai nouă Mai veche