Tânăr prins beat la volan, la Adâncata, după un apel la 112. Polițiștii au constatat că avea permisul suspendat tot pentru alcool

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, la ora 18:00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că conducătorul unui autoturism Renault circulă haotic cu autoturismul pe drumul public dintre satele Fetești și Adâncata și este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

În temeiul sesizării, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata s-a deplasat pe DN 29A, pe raza satului Adâncata, unde la ora 18.20 a fost identificat autoturismul în cauză. S-a procedat la oprirea autoturismului prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, iar după ce s-au prezentat și declinat calitatea lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului. La volan a fost identificat Marian A., de 28 de ani, din Adâncata care s-a constatat că emana halenă alcoolică. A fost testat de mai multe ori cu aparatul etilotest fără a rezulta vreo valoare întrucât șoferul nu sufla în mod corespunzător în aparatul etilotest.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat că tânărul figurează cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev și ped de art. 336, alin. 1 Cod Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev și ped de art. 335, alin. 2 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Adâncata.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.