Șofer prins beat la volanul unui camion, la Vatra Dornei, după un apel la 112

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în jurul orei 18:55, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin apel 112 despre faptul că un autovehicul de tonaj circulă haotic dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei.

Având în vedere cele sesizate, echipa operativă deplasată pe direcția indicată de apelant, a depistat și oprit în trafic, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Vatra Dornei, autoutilitara MAN care tracta semiremorcă, ansamblu care prezenta avarii pe partea lateral dreapta.

Ansamblul era condus de Ion R. din comuna Obreja, județul Caraș-Severin. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu privire la avariile prezente pe autovehicul, conducătorul auto a declara faptul că în jurul orei 18.50, în timp ce conducea autoutilitara din direcția Câmpulung Moldovenesc către Vatra Dornei, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, într-o curbă la stânga a acroșat parapetul metalic de protecție de pe partea dreaptă. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. 1, din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche