Buletin de presă, 11 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei aplicate de poliţişti

În ziua de 10.10.2021, între orele 18.00 – 22.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni şi a secțiilor de poliție arondate și jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava au acţionat în zona localurilor publice și a restaurantelor din municipiul Fălticeni și pe raza localităților arondate, pentru prevenirea infecțiilor cu noul Coronavirus SARS COV 2, ocazie cu care au fost verificate 20 de societăţi comerciale, 11 autovehicule şi legitimate 65 de persoane.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

În ziua de 10.10.2021, în jurul orelor 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe bd. Bucovina, din oraşul Gura Humorului, pe banda de circulaţie nr.1, un bărbat de 59 de ani din comuna Arbore a pătruns pe banda nr.2 de circulaţie intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 50 de ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 59 de ani şi a unei femei de 52 de ani, pasageră in acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 10.10.2021, în jurul orei 14:20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 (E85) dinspre municipiul Suceava spre localitatea Pătrăuți, un bărbat de 69 de ani din municipiul Suceava a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune lateralo-frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 52 de ani din comuna Grăniceşti.
Din impact a rezultat decesul conducătorului auto de 69 de ani, rănirea unei femei de 69 de ani, pasageră în acelaşi autoturism, rănirea conducătorului auto 52 de ani şi a unei femei de 50 de ani, pasageră în acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţale la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 52 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 10.10.2021, ora 16.19, în timp ce conducea autoturismul pe strada Dobrilă Eugen din municipiul Suceava, la intersecția cu strada Făgetului, într-o curbă la dreapta, un localnic de 24 de ani a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă, unde a accidentat un localnic de 37 de ani, care se afla în poziția șezut, pe sol.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 37 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 10.10.2021, în jurul orei 18:00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.208E, în afara localităţii Manolea, un bărbat din comuna Forăşti s-a angajat în depăşirrea autoturismului condus de un bărbat din municipiul Fălticeni, angajat în efectuarea unui viraj la stânga, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea unei femei, pasageră în autoturismul condus de bărbatul din comuna Forăşti, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din municipiul Fălticeni şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 10.10.2021, orele 16:50, în timp ce conducea motociclul pe DC66, în comuna Verești, un localnic de 21 de ani a intrat în coliziune cu autovehiculul condus în faţa sa condus de un localnic.
Din accident a rezultat decesul bărbatului de 21 de ani şi rănirea a doi pasageri de pe motociclu, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În data de 10.10.2021, orele 20:24, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Ciprian Porumbescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


În data de 10.10.2021, orele 20:10, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Eroilor din localitate, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea uşoară a două autovehicule și a unei țevi de gaz, iar conducătorul autoturismului s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Eroilor din municipiul Suceava, în dreptul unui imobil, o femeie de 37 de ani a acroşat două autoturisme staționate pe partea dreaptă, după care, a lovit o ţeavă de gaz.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat prob ebiologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 10.10.2021, orele 1715, în timp ce conducea autoutilitara pe raza oraşului Liteni, un bărbat de 22 de ani din comuna Preuteşti a intrat în coliziune cu poarta unui imobil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, luând autoutilitara spre a o conduce fără a avea încuviinţarea proprietarului acesteia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 11.10.2021, în jurul orelor 00.40, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza localităţii, autoturismul condus de o localnică.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, conducătoarea auto are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de conducere i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.