Buletin de presă, 14 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Mandat european de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 13.10.2021, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a primit spre punere în aplicare mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia faţă de un bărbat de 49 de ani din municipiul Rădăuţi, condamnat pentru comiterea infracţiunilor de „furt calificat” și „asociere infracțională în vederea comiterii de infracțiuni”.
Bărbatul de 49 de ani a fost identificat de poliţişti pe raza localităţii, fiind reţinut pentru 24 de ore în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei aplicate de poliţişti

În zilele de 11 și 12.10.2020, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale referitoare la exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost verificate 2 societăţi comerciale şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au confiscat 12,5 mc material lemnos în valoare de 2.349 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 13.10.2021, în jurul orei 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sfântul Andrei din oraşul Vicovu de Sus, un localnic de 36 de ani nu a oprit la indicatorul cu semnificația „STOP” amplasat la trecerea la nivel cu cale ferată simplă fără bariere, la intersecția dintre strada Sfântul Andrei și strada Ștefan cel Mare, fiind acroșat de o garnitură de tren.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a unui pasager din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.10.2021, ora 15:55, în timp ce conducea autoturismul pe bld. 2 Gărniceri din municipiul Fălticeni, un localnic de 32 de ani a surprins şi accidentat o femeie de 31 de ani din comuna Forăşti angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 31 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ,după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.10.2021, ora 12:25, o patrulă din cadrul Secției 13 de Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Grămești, autoturismul condus de o femeie de 30 de ani din județul Bacău.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, femeia de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.10.2021, ora 12:00, în timp ce o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Șcheia se deplasa pe DN 17, pe raza comunei Stroiești, a constatat că s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale între un utilaj agricol cu remorcă condus de un localnic de 71 de ani și o autoutilitară condusă de un alt localnic.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a stabilit faptul că, remorca tractată de utilajul agricol nu este înregistrată/înmatriculată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.10.2021, orele 20:15, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control pe raza comunei Udeşti, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Ipoteşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 13.10.2021, orele 21.10, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Solca a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.