Buletin de presă, 18 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 17.10.2021, ora 20.40, Poliția Orașului Salcea a fost sesizată despre faptul că, în localitatea Plopeni a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au identificat la o unitate spitaliceasca conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani din oraşul Salcea, care a declarat că în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 29 în localitatea Plopeni, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.10.2021, ora 02:20, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea a oprit pentru control pe raza comunei Dumbrăveni, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.10.2021, ora 23.50, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localităţii Basarabi, autoturismul condus de un bărbat de 25 ani, din oraşul Liteni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital și i s-au recoltat probe biologice stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.10.2021, ora 23.55, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani din comuna Izvoarele Sucevei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche