Alexandru Grigoruț, consilier local PMP în Dolhasca, depistat în stare de incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a anunțat luni, 18 octombrie 2021, că Alexandru Grigoruț, consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Dolhasca, județul Suceava, a fost depistat în stare de incompatibilitate.

La alegerile locale din 2020, Alexandru Grigoruț a fost candidatul PMP pentru funcția de primar și s-a aflat și pe lista de candidați ai partidului pentru Consiliul Local. 

Într-un comunicat de presă, Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis că Alexandru Grigoruț „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 octombrie 2020, întrucât exercită simultan cu calitatea de consilier local și o funcție contractuală în cadrul unui serviciu din cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003”.

ANI a comunicat și faptul că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Alexandru Grigoruț nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legislației, „persoana (...) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Mai nouă Mai veche