Buletin de presă, 20 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 19.10.2021 în jurul orelor 01:25, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din orașul Vicovu de Sus.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 19.10.2021, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, strada Calea Burdujeni din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un localnic de 61 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 19.10.2021, în jurul orelor 07.50 un bărbat de 63 ani, din com. Volovăț, se deplasa cu o bicicletă pe DJ 178 din comuna Volovăț, având direcția de deplasare dinspre comuna Volovăț - spre municipiul Rădăuți.
La un moment dat, biciclistul s-a dezechilibrat, după care a pătruns pe acostamentul neconsolidat, căzând pe sol și suferind leziuni la nivelul feței.
La fața locului a intervenit un echipaj de ambulanță, care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, iar biciclistul nu a necesitat transportul la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale suplimentare.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche