Buletin de presă, 31 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Șoferi reținuți pentru infracțiuni rutiere și comportament agresiv

La data de 30.10.2021, în jurul orelor 17.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au primit o informație despre faptul că pe str. Calea Obcinilor din mun. Suceava, o persoană sub influența alcoolului, a parcat autoturismul în fața unei unități de alimentație publică, apoi a intrat în interior.
Patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier și polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, s-a deplasat la locul indicat, unde au identificat autoturismul parcat.
În jurul orei 17.40, bărbatul bănuit că a condus băut a urcat din nou la volanul autoturismului și s-a pus în mișcare către bld. 1 Decembrie 1918.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase, conducătorul autoturismului a oprit, a coborât de la volan și a început să fugă printre blocuri, ulterior fiind prins, reușindu-se imobilizarea și încătușarea acestuia.
În timpul conducerii pe jos către autospeciala din dotare, persoana în cauză s-a manifestat agresiv fizic și verbal la adresa polițiștilor. Persoana a fost identificată ca fiind un bărbat de 27 ani din sat Sf. Ilie, jud. Suceava și având în vedere faptul că acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, i s-a adus la cunoștință obligația de a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Deoarece persoana în cauză prezenta halenă alcoolică, a fost condusă la Spitalul Județean Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Șoferul a refuzat să i se preleveze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Față de bărbatul de 27 de ani s-a dispus prin ordonanță reținerea pentru o perioadă de 24 ore.
Șoferul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat la procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.


La data de 30 octombrie 20.21, în jurul orei 10.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce desfășura activități specifice pe DN 17 Poiana Stampei, a oprit un autoturism care circula cu viteza de 72 km/h în localitate.
Procedând la verificarea conducătorului autovehiculului, s-a constatat că acesta este un bărbat din comuna Poiana Stampei și deține o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată la data de 30.10.2021, fără drept de circulație.
Permisul de conducere i-a fost reținut deoarece, la data de 30.10.2021, a condus autoturismul pe DN 17 Prundu Bârgăului, în timp ce avea o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal.
Deoarece șoferul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere cele constatate a fost întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 335 alin. 2 și art. 336 alin. 1 din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
S-a procedat la începerea urmăririi penale faţă de fapta de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”.
Faţă de șofer s-a dispus măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 30.10.2021, în jurul orelor 13:00, echipajul din cadrul Serviciului Rutier a oprit în trafic autoturismul care era condus de un bărbat de 38 ani din com. Mitocul Dragomirnei, jud. Suceava dinspre Gura Humorului spre Vama.
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.


La data de 30.10.2021, ora 18:00, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a fost sesizat telefonic despre faptul că pe str. Ana Ipătescu, pe raza localității Fălticeni, un autoturism a acroșat ușor un imobil.
Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că la data de 30.10.2021, în jurul orei 17:50, un bărbat a condus autoturismul pe str. Ana Ipătescu, din mun. Fălticeni, din direcția centru către Preutești, a pierdut controlul direcției de deplasare, motiv pentru care cu partea lateral dreapta față a intrat în coliziune cu colțul unui imobil tip garaj.
În urma accidentului soldat cu pagube materiale a rezultat avarierea ușoară a autoturismului.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate probe biologise de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 30.10.2021, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, au primit spre executare mandatul emis de către Judecătoria Suceava, județul Suceava la data de 30.10.2021, privind pe un bărbat domiciliat în sat/com.Scheia, jud. Suceava, condamnat să execute o pedeapsă de 2 ani închisoare.
Având în vedere cele sesizate, polițiștii din cadrul SPR 8 Adâncata au obținut informații cu privire la faptul că persoana condamnată se află la domiciliul unei femei din localitate, bărbatul fiind identificat.
S-a procedat la conducerea acestuia la Secția de Poliție Burdujeni, de unde persoana condamnată a fost preluată de către lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni și condusă la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerată.
Mai nouă Mai veche