Buletin de presă, 8 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 07.10.2021, în jurul orelor 12:27, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2E în comuna Arbore, un bărbat de 44 de ani din judeţul Buzău s-a angajat în depăşirea autoutilitarei condusă în faţa sa de o femeie de 38 de ani din judeţul Dâmboviţa, care iniţiase un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu aceasta.
Din impact a rezultat rănirea unei femei de 53 de ani, pasageră în autoturismul condus de femeia de 38 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 07.10.2021, la orele 17:48, Poliţia Oraşului Dolhasca a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe strada Calea Fălticeni din localitate a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza oraşului Dolhasca, un localnic de 30 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un alt localnic.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 30 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.10.2021, orele 17.00, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17 A din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 48 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.33 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”,ce va fi soluţionat procedural.


La 07.010.2021, orele 19:21, Secţia 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U.112” despre faptul că, pe raza localităţii, în faţa unui imobil a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Bălcăuţi, un localnic de 47 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu autoturismul parcat în afara părţii carosabile, aparţinând unui localnic de 42 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/litru alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche