Buletin de presă, 9 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 08.10.2021, ora 10.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Arbore, au fost sesizați prin plângere de către femeie de 42 ani, din com. Arbore, cu privire la faptul că la data 07.10.2021, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla pe holul locuinței, soțul ei, de 46 ani, a agresat-o fizic.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
Agresorul a fost evacuat din domiciliu și totodată i s-a impus măsura de a nu se apropie la o distanță mai mică de 50 metri față de victimă.
S-a discutat cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în cauză fiind întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.03.2021, ora 15.09, un bărbat de 45 ani din, com. Livezile, jud. Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea autoutilitara pe DN17 din com. Vama, dinspre loc. Frasin către mun. Câmpulung Moldovenesc, ajuns la o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, l-a surprins și accidentat pe un pieton de 83 ani din loc. Prisaca Dornei, care se angajase în traversarea regulamentară a drumului public, pe marcajul pietonal marcat şi semnalizat corespunzător din dreapta către stânga conducătorului autoutilitarei.
În urma impactului violent pietonul a fost proiectat pe carosabil suferind leziuni grave incompatibile cu viaţa, fiind consultat de un echipaj de ambulanţă care trecea pe la faţa locului spre un alt eveniment şi care i-a constatat decesul la faţa locului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


La 08.10.2021, în jurul orei 16.30, un bărbat de 56 ani, din com. Mănăstirea Humorului, în timp ce conducea motociclul pe str. Larga, în com. Mănăstirea Humorului, având direcţia de deplasare str. Larga către DJ 177, a pierdut controlul asupra direcţiei, după care s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă din îmbrăcăminte pietruită, lovindu-se în zona feţei.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motociclului.
Conducătorul moto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, dar la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului s-a procedat la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducere fără permis”.


La 08.10.2021, în jurul orei 15.00, un bărbat de 45 ani, din com. Moara, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, în afara localităţii Drăgoiești, având direcţia de deplasare Berchișești către centrul localității Drăgoiești, a intrat în coliziune cu autobuzul condus de un bărbat de 40 ani, din mun. Suceava care circula pe sensul opus de mers, regulamentar, din direcția Drăgoiești către Berchișești.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane din autobuz, de 47 ani și 57 de ani care au suferit leziuni ușoare.
Ambele pasagere din autobuz, au refuzat transportarea la unitatea de primire urgențe, în vederea unor investigații suplimentare.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 08.10.2021, ora 02.10, polițiștii Secției de Poliție Burdujeni, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, condus de către un bărbat de 47 de ani, com. Zvoriștea.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava, în vederea testării.
La sosirea echipajului din cadru Biroului Rutier, în prezența unui martor asistent, acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea celor două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „refuz prelevare mostre biologice”.


La 08.10.2021, ora 20.50, patrula de siguranță publică, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe zona de competență, au fost informați că din centrul municipiului Rădăuți spre comuna Horodnic de Jos, s-a pus în mișcare un autoturism al cărui conducător s-ar afla sub influența alcoolului.
S-a procedat la efectuarea de verificări, deplasându-se pe DN2H, pe direcția Rădăuți-Horodnic de Jos, în vederea identificării autoturismului în cauză, care a fost depistat și oprit pe raza com. Horodnic de Jos, pe DNH2. A fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 27 ani, din com. Horodnic de Jos, cel în cauză emanând halenă alcoolică.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Șoferul a fost sancționat contravențional și conform Lg. 55/2020.
Mai nouă Mai veche