George Simion, mesaj pentru Dacian Cioloș: Dar cine crezi că te votează?

Liderul AUR, George Simion, sugerează că formațiunea sa nu va vota un guvern condus de Dacian Cioloș. Într-un comentariu pe care îl face la postarea lui Dacian Cioloș pe Facebook în care liderul USR anunță că este onorat de nominalizarea sa ca premier, George Simion spune: „Dar cine crezi că te votează?” și adaugă semne grafice care arată amuzamentul.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a scris un mesaj pe Facebook imediat după ce președintele Klaus Iohannis l-a anunțat ca fiind premier desemnat și a spus că „este o onoare și o mare responsabilitate”. Cioloș afirmă că este gata să îți asume guvernarea și să înceapă negocierile cu celelalte partide.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Liderul AUR, deputatul George Simion, spune că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru „pare doar un joc politic”. Într-o declarație pentru Agerpres, el a precizat că aşteaptă următoarea „mişcare” a şefului statului, în condiţiile în care „nu există o majoritate care să îl susţină” pe liderul USR.

Simion: „Domnul Iohannis a spus că el nu ştie un alt Orban decât Leonard”

„Până la următoarea reacţie, nominalizarea asta pare doar un joc politic şi aşteptăm următoarea mişcare a preşedintelui. (...) Ne bucurăm foarte mult că există reacţii din partea preşedintelui la presiunea pe care am pus-o, dar, din nefericire, Klaus Iohannis încalcă în momentul ăsta tocmai ceea ce el spune. Nu este o majoritate care să îl susţină pe Dacian Cioloş”, a declarat, pentru Agerpres, George Simion.

În opinia sa, această nominalizare este „o sfidare” la adresa Alianţei pentru Unirea Românilor şi a altor formaţiuni, care „va fi penalizată”.

„În timpul consultărilor pe care le-am avut cu preşedintele Iohannis i-am spus că există o majoritate care agreează un premier independent, i-am spus că am discutat cu domnul Ciolacu şi cu domnul Orban, iar domnul Iohannis a spus că el nu ştie un alt Orban decât Leonard. A început domnul Iohannis să fie receptiv la ceea ce i-am cerut noi, dar este o sfidare la adresa AUR şi această sfidare, prin această nominalizare, care de fapt e o sfidare şi la alte formaţiuni politice, va fi penalizată”, a conchis Simion.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.