Minor de 14 ani la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare, urmărit de poliție până s-a izbit într-un stâlp, la Voitinel

Luni, 11 octombrie 2021, la ora 14:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de control al traficului rutier pe raza comunei Voitinel, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Audi 80 care circula pe un drum comunal și care nu avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare nici în partea din față și nici în spatele mașinii.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de către lucrătorii de poliție, procedându-se la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 500 de metri, conducătorul auto intrând frontal în stâlpul porții de acces al unei curți în momentul în care a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers spre dreapta.

La volan a fost identificat Marin B., de 14 ani, din Voitinel, care a menționat că nu are asupra sa actul de identitate, iar mașina nu este înmatriculată dorind să o ducă la un centru de fier vechi.

Efectuând verificări în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că autoturismul condus de către minor nu figurează ca fiind înmatriculat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, autorul fiind cercetat în stare de libertate.
Mai nouă Mai veche