Permis suspendat pentru 90 de zile și amendă de 3.045 de lei pentru șoferul care a trecut pe roșu cu BMW-ul, cu 140 km/h, pe Calea Unirii din municipiul Suceava

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava s-a autosesizat după ce StiriSuceava.net a publicat imagini care evidențiază un comportament rutier inadecvat al unui conducător auto. Imaginile sunt postate în mediul virtual chiar de către ocupanții vehiculului, prin sfidarea normelor rutiere încercând a se induce o superioritate față de lege prin epatare și insinuarea unei relative intangibilități.

Este vorba despre un tânăr care conduce un autoturism BMW cu 140 km/h, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, și trece pe culoarea roșie a semaforului. 

Folosind mijloacele tehnice autorizate, după fixarea cu exactitate a evenimentului în timp și spațiu, conform procedurilor legale, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au stabilit identitatea persoanei care a condus autoturismul, normele rutiere încălcate și au aplicat cu fermitate sancțiunile prevăzute de lege.

Astfel, s-a stabilit că la data de 25 octombrie 2021, ora 21:41, un tânăr de 20 ani, din comuna Șcheia, județul Suceava, a condus autoturismul BMW pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, pe direcția Burdujeni-Centru, iar la intersecția cu strada Traian Vuia nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric și a circulat pe sensul opus de mers.

În cursul zilei de joi, polițiștii l-au identificat pe tânărul de 20 de ani pe raza satului Rotopănești, comuna Horodniceni, județul Suceava. 

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde i s-a prezentat probatoriul administrat în legătură cu faptele săvârșitre și s-a procedat la sancționarea contravențională pentru nerespectarea prvederilor art. 52 alin.(1), 41 alin. (1) din OUG 195/2002 și art. 147 pct. (1) din HG 1391/2006.

Pe lângă sancțiunea principală în cunatum de 3.045 lei, față de șofer a fost luată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

 

6 Comentarii

  1. pai daca ala are bani de BMW, amenda aia este o nimica toata, maruntis de buzunar.
    El trbuia sa fie bagat in puscarie pentru 90 dezile, apoi carnetul suspendat pentru 9 luni nu doar 90 de zile si apoi amendat, asa ati facut un rahat si i-ati tras o palma, v-ati facut voi de rahat ca acuma va cunoaste lumea ca primiti mita.
    Romania, tara de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar politia e de vina ca exista foarte numeroase astfel de cazuri in fiecare zi in toate orasele de la noi. Politia mai mult doarme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andrei Hlămadă, din Șcheia. 11300 locuitori, dintre care 930 inlocuitori, intre care si el. Sa se afle consumul de combustibil pe distantza parcursa.

    RăspundețiȘtergere
  4. In tigaie nu intra mai mult de 50 lei

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche