Șoferul care a provocat accidentul rutier de la Manolea era băut la volan

Duminică, 10 octombrie 2021, în jurul orei 18:00, Dumitru P., din Forăști, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Ford pe DJ 208E, în afara localității Manolea, din direcția Manolea către Dolhești, a intrat în depășirea autoturismului Dacia condus de Vasile G. din Fălticeni, moment în care conducătorul autoturismului depășit a efectuat virajul la stânga fără să se asigure în prealabil, pe un drum în câmp, neclasificat, fiind acroșat lateral stânga de autoturismul Ford.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a Maricicăi P., pasageră dreapta față în autoturismul Ford, care a fost transportată cu ambulanța SMURD la Spitalul Municipal Fălticeni, unde în urma investigațiilor i s-a stabilit diagnosticul „contuzii prin accident rutier, contuzii costale partea dreaptă”, nu a rămas internată.

Conducătorul auto Vasile G. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat două probe de sânge la Spitalul Municipal Fălticeni.

Conducătorul auto Dumitru P. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l și i s-a recoltat o probă de sânge la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din primele verificări vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autoturismului Dacia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche