Transport ilegal de cherestea depistat la Bilca. Marfa a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei

Miercuri, 29 septembrie 2021, la ora 14:25, în timp ce executau serviciul de patrulare, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control autoutilitara MAN care circula pe strada Luncii din comuna Bilca și transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. 

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de Petru C., domiciliat în orașul Vicovu de Sus, iar acesta nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. S-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 5,45 metri cubi de cherestea specia molid, în valoare totală de 3.488 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform Legii nr. 171/2010 Modificată, proces verbal CCS 0479116/29.09.2021, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche