Un copac tăiat ilegal din pădurea Botuș, pe marginea DJ 175, a căzut peste o mașină în mers

Miercuri, 29 septembrie 2021, la ora 17:53, autoritățile au fost sesizate de Radu U., din comuna Fundu Moldovei, despre faptul că în timp ce se deplasa la volanul autoturismului Skoda Octavia, pe DJ 175, pe raza satului Botuș, din direcția Breaza spre Fundu Moldovei, a căzut un copac pe mașina sa.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orei 17, Traian Ț., din Fundu Moldovei, aflându-se pe teren pădure proprietate dată în administrarea Ocolului Silvic Breaza, pe raza satului Botuș, pe marginea DJ 175, a tăiat cu drujba un arbore specia molid. Arborele a căzut pe rețeaua electrică de joasă tensiune a stâlpului și în continuare pe partea din față a autoturismului care se deplasa regulamentar. În urma impactului cu autoturismul în cauză nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Arborele doborât nu prezenta marcă silvică, motiv pentru care la fața locului a fost solicitat și s-a prezentat un reprezentant al Ocolului Silvic Breaza pentru a participa la cercetarea la fața locului, stabilind pentru cioata cu diametrul de 80x90 cm un prejudiciu în sumă de 2.766,39 lei.

Având în vedere aspectele sesizate, a fost întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori art. 107 alin. 1^1 lit. b din Codul Silvic (Legea 46/2008) și distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche