VIDEO Cine sunt cei patru bărbați care au murit în accidentul de pe centura municipiului Rădăuți

Joi, 14 octombrie 2021, la ora 14.20, Bogdan Josan, de 29 de ani, din municipiul Rădăuți, conducea autoturismul marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, prevăzut cu volanul pe partea dreaptă, pe varianta ocolitoare a municipiului Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre intersecția cu sens giratoriu cu DN 2H înspre comuna Dornești. Pe scaunul din stânga față se afla pasagerul Mykhailo Kupchanko, de 31 de ani, cetățean ucrainean, cu domiciliul în comuna Satu Mare, iar pe bancheta din spate se aflau Arcadie Florin Pleșca, de 38 de ani, din comuna Dornești, și Anatolii Byndyu, de 35 de ani, cetățean ucrainean.

Din primele informații se pare că șoferul autoturismului dorea să își vândă mașina și la momentul accidentului o prezenta celor doi bărbați cu dublă cetățenie română și ucraineană. 

Autoevhiculul se deplasa cu viteză și după efectuarea unei manevre de depășire, în împrejurări necunoscute, conducătorul autoturismului Audi a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului său de deplasare, a pătruns în șanțul betonat de pe partea stângă și apoi a intrat frontal în peretele camerei de cădere a podețului, fiind găsit pe sol, pe roți, la o distanță de 2,30 m sub partea carosabilă.

În urma impactului, pasagerii de pe bancheta din spate au fost proiectați prin parbriz în afara autoturismului, iar conducătorul auto și pasagerul din partea din față au rămas încarcerați în habitaclu.

La fața locului au intervenit echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și Serviciul de Ambulanță Județean Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale și extragerii persoanelor încarcerate din habitaclul autoturismului.

După extragerea persoanelor încarcerate și efectuarea manevrelor de resuscitare, s-a constat decesul a trei persoane implicate în accident, respectiv conducătorul auto Bogdan Josan, pasagerul stânga față Mykhailo Kupchanko și pasagerul din spate Arcadie Florin Pleșca, precum și vătămarea corporală gravă a lui Anatolii Byndyu care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „TCC, fractură femur drept, fractură antebraț drept, comă profundă”.

Cercetarea la fața locului a fost efectuată de către lucrători din cadrul Serviciului Rutier și Compartimentul Rutier Rădăuți.

Ulterior, în jurul orelor 22:00, Anatolii Byndyu a decedat la Spitalul Județean de Urgențe Suceava ca urmare a leziunilor grave suferite.

În cauză se efectuează cercetări privind infracțiunile de ucidere din culpă.
Bogdan Josan
Anatolii Bândiu
Arcadie Florin Pleșca



Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche