VIDEO Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-un tractor, la Verești. Alți doi pasageri de pe motocicletă au fost răniți. Motociclistul și tractoristul nu dețineau permis de conducere

Duminică, 10 octombrie 2021, la ora 16:50, Florin G., de 21 de ani, din comuna Verești, județul Suceava, în timp ce conducea motociclul Suzuki înmatriculat în Marea Britanie pe DC 66, în Verești, din direcția Hancea către Corocăiești, nu a păstrat o distanță frontală suficientă față de ansamblul format din tractorul agricol marca Landini și semiremorcă, condus în fața sa de Cristian Marian N., de 19 ani, care la rândul său efectua o manevră de viraj la dreapta, pe un drum comunal neclasificat, motocicleta intrând în impact cu roata dreapta a tractorului.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului motociclului, precum și vătămarea corporală a lui Ioachim Florin G., de 28 de ani, din Verești, și Elena Lorena C., de 16 ani, din Fântânele, ambii pasageri pe motociclu.

Conducătorul motociclului nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a decedat la fața locului, prezența sau nu a alcoolului în sânge urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Conducătorul tractorului agricol nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acestuia i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cele două persoane rănite nu au putut fi testate la fața locului, acestora urmând a li se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul motociclului și pasagerii motocicletei nu purtau cască de protecție și nici echipament adecvat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Mai nouă Mai veche