A murit preotul Ioan Nistoroaea, fostul paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Suceava

Preotul Ioan Nistoroaea a murit, joi, la vârstă de 68 de ani. Fost paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului din municipul Suceava, părintele Ioan Nistoroaea ieșise la pensie în urmă cu trei ani. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Bisericii Adormirea Maicii Domnului, acolo unde sute de persoane au transmis condoleanțe și și-au exprimat regretul pentru dispariția fostului paroh.

Preotul a fost diagnosticat cu Covid-19 și a fost internat la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Suceava. Preotul nu era vaccinat.

„Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viață a Preacucernicului Părinte Prof. Nistoroaea Ioan, păstor misionar și harnic, care s-a remarcat prin vocația sa spre dialog și comuniune prin bunătatea și dărnicia părintească.
Părintele Profesor Ioan rămâne pentru generaţiile tinere o pildă de hărnicie, entuziasm și dăruire de sine pentru binele Bisericii şi pentru promovarea învățământului teologic românesc.
S-a remarcat prin activitatea sacerdotală și misionară, administrativă și gospodărească, fiind un model de implicare jertfelnică atât pentru preoții mai tineri care l-au cunoscut și alături de care a slujit, cât și pentru toți cei cu care a colaborat în numeroasele sale slujiri în cadrul Bisericii. A fost un păstor vrednic și neobosit care a slujit comunitatea parohială o viață întreagă în lucrarea faptelor bune.
În aceste momente de durere și întristare, transmitem familiei și tuturor celor care l-au cunoscut un gând părintesc de mângâiere.
Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul slujitorului Său, Părintele Profesor Ioan în ceata sfinților slujitori, dăruindu-i odihnă în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndoliată şi pentru toți cei îndureraţi!”
, a transmis Biserica Adormirea Maicii Domnului din Suceava.
Mai nouă Mai veche