FOTO Accident mortal la Poiana Stampei. Un Mercedes s-a izbit într-un TIR imobilizat pe carosabil după un alt accident

Miercuri, 17 noiembrie 2021, la ora 02.50, Ioan H., de 43 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autotren care tracta o semiremorcă, pe DN 17, la Poiana Stampei, din direcția Vatra Dornei către Bistrița, ajungând după o curbă ușoară la stânga, a derapat și a ieșit în afara carosabilului. Capul tractor a intrat în curtea unui imobil, iar semiremorca a rămas parțial pe partea carosabilă. Conducătorul autotrenului a semnalizat accidentul prin plasarea un triunghi de avertizare, pe banda sa de mers, la o distanță de circa 60 de metri în spatele remorcii. De asemenea, în zona triunghiului, traficul a fost dirijat de către o persoană prin semnale luminoase efectuate cu o lanternă.

La scurt timp, un autoturism condus de Iulian M., de 36 de ani, din Vatra Dornei, care circula în aceeași direcție, venind din spate cu viteză excesivă în condiții de ceață densă, a intrat în coliziune cu semiremorca.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a celor trei ocupanți ai autoturismului. 

S-au efectuat manevre de resuscitare, însă pasagerul de pe bancheta spate, Daniel M., de 38 de ani, din comuna Crucea, a decedat. Conducătorul autoturismului și pasagera dreapta față au fost transportați conștienți la Spitalul municipal Vatra Dornei.

În urma consultației, conducătorului auto i s-a stabilit diagnosticul „traumatism regiune lombară fără leziuni, nu rămâne internat”. Pasagerei dreapta față Georgiana M., de 22 de ani, din Dorna Candrenilor, o s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral”, fiind transferată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, dar li s-au recoltat și probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche