Accident de muncă mortal la o fabrică de mobilă din Burdujeni. Un bărbat a fost strivit de șase plăci de PAL

Marți, 23 noiembrie 2021, la ora 15:23, Secția de Poliție Burdujeni din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la Expomob SRl a avut loc un accident de muncă în urma căruia a survenit decesul lui Romeo M., de 47 de ani, din Șcheia.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în jurul orei 15.20, Romeo M. se afla la locul de muncă, la fabrica Expomob din municipiul Suceava. La un moment dat, acesta trebuia să mute niște plăci de pal pentru a putea scoate alte plăci din pal aflate în spatele celor menționate. Pentru ca Valerică C. să poată scoate alte plăci, Gabriel O. și Ioan O. țineau de capetele plăcilor, iar Romeo M. se afla poziționat la mijlocul plăcilor, ținându-le din zona respectivă. La un moment dat, fiind aplecate un număr de aproximativ șase plăci spre Romeo M. și fiind ținute de acesta și de Gabriel O. și Ioan O., Romeo M. a luat mâinile de pe placă. În acel moment, ceilalți doi muncitori nu au mai reușit să țină acele plăci care însumau aproximativ 400 de kilograme, acesta căzând spre Romeo M.. În momentul în care a căzut, bărbatul a fost prins între plăcile de pal și niște blaturi aflate în imediata apropiere. La scurt timp după lovitură, victima nu mai prezenta semne vitale

A fost anunțat un echipaj al ambulanței, care l-a resuscitat timp de o oră, însă fără rezultat, declarând decesul acestuia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.