Clăi de fân incendiate în zorii zilei, la Frasin

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, la ora 06:18, lucrătorii Poliţiei oraşului Frasin, județul Suceava, au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că ard două clăi cu fân într-o livadă de lângă o locuință.

Vasile P. deține lângă locuința sa din orașul Frasin o suprafață de teren fânaț de aproximativ un hectar. Fânul recoltat de pe această suprafață de teren a fost așezat în două clăi de fân la o distanță de aproximativ 150 de metri de locuință. În dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 06:10, când bărbatul a venit de la serviciu a observat incendiu la cele două clăi de fân și a apelat telefonic numărul de urgențe 112.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Gura Humorului, care au monitorizat incendiul acesta fiind în curs de lichidare. În urma incendiului au ars aproximativ trei tone de fân. Nu au fost victime omenești, iar valoarea pagubei este de aproximativ 3.000 lei, proprietarul nefiind asigurat în acest sens.

Suprafața de teren în cauză este într-un loc retras și nu a existat pericol ca incendiul să se propage la locuințe sau bunuri. 

Specialiștii din cadrul ISU Suceava au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului: foc deschis în spațiu deschis.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări de către lucrătorii Poliției orașului Frasin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. (1) și(4) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche