Accident mortal la Soloneț. Un pieton a fost lovit de un microbuz

Marți, 9 noiembrie 2021, în jurul orei 17:50, Daniel N., de 38 de ani, din orașul Cajvana, în timp ce conducea autoutilitara MerecdesBenz Sprinter, pe DJ 178D, pe raza localității Soloneț, la ieșirea spre Cajvana, a surprins și accidentat pietonul Petru T., de 41 de ani, din Todirești.

În urma accidentului rutier pietonul a suferit leziuni traumatice grave, motiv pentru care a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Judeţean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, dar i s-au prelevat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se dispune procedural.

Ulterior, victima accidentului rutier a decedat la ora 00.30, în timp ce se afla internată sub supraveghere la secția ATI a spitalului.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche