Accident provocat de un șofer care nu a acordat prioritate, Hănțești. O persoană a fost rănită

La data de 26 noiembrie 2021, la ora 16.50, Constantin P. a condus autoturismul Volkswagen Bora, pe un drum comunal neclasificat din Hănțești, iar pătrunderea pe DJ 208D nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Audi A4 care circula pe drumul prioritar, din direcția Adâncata spre Bucecea, și a intrat în coliziune cu acesta.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului Audi, Alin V., care a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit diagnosticul preliminar „traumatism cranio-cerebral ușor”.

Conducătorii auto implicați în accidentul de circulație în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare în parte. Ulterior acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la secţia UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-au dat consimțământul în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) şi (3) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche