Incendiu într-o gospodărie din Mușenița

La 26 noiembrie 2021, la ora 00:59, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 despre faptul că un incendiu a izbucnit la o locuință din Mușenița. 

Din cercetări a rezultat că în seara precedentă Florin L., proprietarul clădirii, a aprins focul în soba dintr-o anexă a locuinței, iar din cauza faptului că coșul de fum nu era izolat corespunzător s-a aprins acoperișul respectivei anexe, care a ars pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Siret, care au procedat la localizarea şi stingerea incendiului.

După stingerea incendiului, pompierii militari au stabilit cauză a incendiului „efectul termic al coșului de fum”, fiind distrusă prin incendiere suprafața de zece metri pătrați din acoperișul din lemn și tablă al imobilului, nefiind alte suspiciuni cu privire la cauzele izbucnirii incendiului. Totodată în cauză s-a stabilit un prejudiciu de circa o mie de lei.

În urma evenimentului nu au fost victime omeneşti.

Imobilul nu era asigurat.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Mușenița sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
Mai nouă Mai veche