Anchetă privind vaccinări fictive la Suceava după decesul unui angajat DSP care era înscris în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor

Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a anunțat că a demarat o anchetă privind posibile cazuri de vaccinări fictive după decesul unui angajat al instituției care figura vaccinat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. 

Ancheta a fost demarată după ce cazul lui Viorel Caziuc, angajat DSP, care era internat cu o formă gravă a bolii, a fost prezentat ca argument împotriva vaccinării în timpul unui protest care a avut loc duminică, 14 noiembrie, în municipiul Suceava. Bărbatul a murit în aceeași zi la Spitalul Județean Suceava. El figura vaccinat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, înscrierea fiind consemnată de o asistentă din cadrul instituției. 

Conducerea DSP a dispus retragerea accesului asistentei la Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și a sesizat Ministerului Sănătății și Inspectoratului de Poliție Județean Suceava pentru efectuarea de cercetări.

„In urma celor afirmate la mitingul desfasurat in municipiul Suceava in ziua de 14 noiembrie a.c. privind suspiciunea asupra vaccinarii impotriva Sars-Cov2 si a evolutiei fulminante a pacientului C.V., angajat al DSP Suceava, Directia de Sanatate Publica a Jud. Suceava a demarat ancheta administrativa interna in acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor in Registrul Electronic National al Vaccinarilor si au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic).

Ancheta vizeaza, de asemenea, inca o persoana din cadrul DSP Suceava, care a declarat ca a inregistrat vaccinarea in RENV, avand acces la registrul electronic, conform atributiilor profesionale specifice.

Prima masura a fost luata, ridicandu-i-se angajatei accesul la registrul electronic national. DSP Suceava a supus atentiei acest caz Ministerului Sanatatii si au fost sesizate Inspectoratul Judetean de Politie Suceava si Directia Investigare a Criminalitatii Economice, pentru derularea cercetarilor.

Acest caz regretabil este singular in activitatea DSP Suceava si arunca o pata nemeritata asupra activitatii intregului colectiv care desfasoara in mod sustinut lupta impotriva pandemiei cu Sars-Cov2 de aproape 2 ani de zile.

Conducerea DSP Suceava asigura intreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevarului si luarea unor masuri drastice de sanctionare a faptei”
, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, farmacista Olivia Ioana Vlad.
Mai nouă Mai veche