Bărbat rănit la cap după ce a căzut cu mopedul pe care îl conducea în stare avansată de ebrietate, la Roșcani

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la ora 20:21, patrula din cadrul Poliţiei oraşului Liteni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o persoană se află întinsă pe drum şi nu reacţionează în niciun fel.

Ajunşi la faţa locului, polițiștii au identificat o persoană de sex masculin, în stare vizibilă de ebrietate, lângă un moped şi care a declarat verbal că se numeşte Paul Ș., de 58 de ani, din Fântânele. Întrucât avea o plagă în zona capului, apelantul a solicitat şi intervenţia unei ambulanţe.

Până la sosirea echipajului ambulanţei, bărbatul a declarat verbal că a consumat băuturi alcoolice la un magazin din satul Roşcani, oraşul Liteni, iar când a vrut să meargă acasă a urcat pe moped, iar la intersecţia cu DJ 208C, în direcţia Roşcani spre Fântânele, a pierdut controlul mopedului şi a căzut la pământ, lovindu-se la cap.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD, dar bărbatul a refuzat orice consult, iar apoi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde cu consimțământul său i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Mopedul pe care l-a condus nu are montată plăcuţă de înmatriculare, nu deţine niciun document cu privire la acesta şi seria motor nu a putut fi identificată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche